Heerlijk vegetarisch: linzenschotel met geroosterde aubergine

Bij deze smaakmaker mis je geen vlees of vis.

De Brits-Israëlische chef-kok Yotam Ottolenghi heeft ondertussen al heel wat kookboeken op de markt gebracht, telkens met groot succes. Hij staat bekend om onder meer zijn originele creaties met groenten. Dit keer belichten we een recept met linzen, geroosterde aubergine, tomaten en yoghurt uit zijn bestseller ‘Simpel’. Een ware smaakbom!

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 4 aubergines, op enkele plekken doorprikt

– 400 g cherrytomaatjes

– 350 g linzen uit blik, afgespoeld

– 2 el olijfolie + extra om te besprenkelen

– 1,5 el citroensap

– 1 kleine teen knoflook, geplet

– 3 tl oreganoblaadjes

– 100 g Griekse yoghurt

– Peper, zout

– 4 takjes munt, grofgehakt

Bereidingswijze: 
  1. Verwarm de oven voor op 230° C (of de hoogste ovenstand).
  2. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en leg hierop de aubergines. Zet in de oven gedurende 1 uur en draai ze halverwege om. Laat ze afkoelen en snijd ze in de lengte open. Haal met een vork het vruchtvlees uit de schil. Doe het vruchtvlees in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Leg de cherrytomaatjes op dezelfde bakplaat en rooster ze gedurende 12 minuten tot ze openbarsten en gaar zijn. Zet apart.
  4. Meng de linzen met het vruchtvlees, cherrytomaatjes, olijfolie, citroensap, knoflook, 2 el oregano, zout en peper.
  5. Doe het mengsel in een grote schaal en verdeel er de yoghurt over. Werk af met de grofgehakte munt en de overige oregano. Sprenkel tot slot wat olijfolie over de schaal en serveer.

Smakelijk!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?