Onderstaand recept is voor één persoon, volledig vegetarisch en vooral zeer bruikbaar voor de duursporter.
Ingrediënten
-15 g rozijnen, gedroogd
-150 ml water (voor de couscous)
-150 g couscous, ongekookt
-15 g ui, vers
-50 g rode paprika, vers
-150 g prinsessenbonen, vers
-10 g olijfolie
-20 g abrikozen, gedroogd
-20 g pruimen, gedroogd
-2 blaadjes verse munt
-35 g geitenkaas, vers (max. 20% vet)
-5 g geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze
-Was de rozijnen.
-Doe de rozijnen samen met de couscous in een kom.
-Breng een 150 ml water aan de kook en schenk het over de couscous.
-Laat 5 minuten weken.
-Pel de ui en was de paprika. Snij de ui en de paprika in brunoise.
-Maak de sperziebonen schoon (was ze en snij de uiteinden eraf) en halveer ze.
-Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui in een paar minuten.
-Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roer opnieuw. Bak voor ongeveer 5 minuten.
-Voeg de abrikozen en pruimen toe en roerbak voor 2 minuten.
-Schep de couscousmix bij het groenten mengsel in de pan en roer door elkaar.
-Haal de pan van het vuur.
-Snijd de munt fijn en verbrokkel de geitenkaas.
-Verdeel de munt, de geitenkaas en het sesamzaad over de couscous en roer door elkaar.
Voedingswaarde (per persoon): 941 kcal – 149,5 g koolhydraten – 31,8 g eiwitten – 24,1 g vetten (waarvan 7,8 g verzadigd vet) – 11,4 g vezels