Hasselt voor het eerst in de NN Urban Trail Series!

Primeur in de loopwereld, want op pinkstermaandag 16 mei vindt de eerste Urban Trail plaats in Limburg. Provinciehoofdstad Hasselt vormt het decor voor deze tocht. Maximaal 5.000 lopers kunnen deelnemen.

De start en finish van de eerste Hasselt Urban Trail liggen aan de PXL-campus. Lopers starten aan de sporthal in de Vilderstraat en finishen in de binnenstraat van PXL Congres!

Het parcours is 10,8 km lang en loopt door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen. Mondjesmaat zal de organisatie de meer dan 15 hoogtepunten op het parcours bekendmaken. Een daarvan is ongetwijfeld de passage door de TVL-nieuwsstudio die dagelijks 170.000 Limburgers bereikt. Daarnaast zullen de deelnemers ook door het Modemuseum lopen. “Het parcours is erg verrassend. Er staan nog zeer veel toplocaties op het lijstje. Vandaar dat het parcours 10,8 km lang is, wat langer dan we eerst voorzien hadden, maar inkorten zou zonde zijn”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “We zijn uitermate tevreden dat we ook in 2016 een nieuwe stad kunnen ontdekken. De Urban Trails® doen het bijzonder goed en onze deelnemers kijken ernaar uit om nieuwe plekken te ontdekken.”

Sport en cultuur = unieke mix

Loopevenementen zijn in Hasselt steevast hoogdagen. Zo namen in 2015 maar liefst 11.000 lopers deel aan de 33ste editie van HBvL Dwars door Hasselt. En met een 2de editie van Levensloop, de indrukwekkende 24-urenloop ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, willen we het vorig jaar ingezamelde bedrag van 122.939,59 euro overtreffen”, aldus schepen van Sport Habib El Ouakili. “Op onze loopkalender mogen we nu ook de Hasselt Urban Trail® aanstippen. Onze stad kent veel mooie historische gebouwen en plekjes. Jammer genoeg zijn die niet allemaal even gekend bij het grote publiek. Via de Urban Trail® plaatsen we dit erfgoed op een originele manier in de kijker en bewijzen we dat sport en cultuur een unieke en geslaagde mix vormen.”

Inschrijven

Voor deze eerste editie worden er hoogstens 5.000 deelnemers toegelaten. De inschrijvingen openen nu vrijdag 26 februari om 14u. In de andere Vlaamse steden is het evenement telkens snel volzet, verwacht wordt dat ook de Hasseltse inschrijvingen als een trein zullen lopen.

De eerste wave start op pinkstermaandag om 9u, elke 20 minuten vertrekt er vervolgens een volgende wave van 1000 lopers. Na de aankomst krijgen de deelnemers overigens een heerlijk ontbijt, aangeboden door Delhaize.

De deelnemers aan de NN Urban Trail® Series 2016 zullen sowieso goed voorbereid aan de start staan. NN is immers meer dan een gewone titelsponsor en wil actief bijdragen aan een gezonde levensstijl. Ook wie zich inschrijft voor deze Hasselt Urban Trail® krijgt – net als voor alle andere evenementen uit de NN Urban Trail® Series  –  een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab-trainingsschema van 8 tot 12 weken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?