Grondige vernieuwingen voor Polar Beat-app

Polar kondigde vandaag enkele belangrijke nieuwigheden aan voor Polar Beat. Inhoudelijk en visueel onderging de app enkele veranderingen.

Polar Beat, de mobiele app voor hartslagmonitoring van Polar, krijgt een update. De nieuwste versie van de Polar Beat-app is vanaf nu gratis beschikbaar voor iOS in de App Store en voor Android via Google Play (vanaf Android 4.3 en iPhone iOS 8 of recentere iOS releases).

Met een nieuw, helder en intuïtief design is Polar Beat is een accurate optie voor atleten en een eenvoudige oplossing voor beginners die willen starten met trainen op basis van hartslagmeting. De Polar H7-hartslagsensor rond de borst wordt gesynchroniseerd met Polar Beat via Bluetooth Smart en de trainingssessie kan starten. Via gps registreert Polar Beat je afstand en brengt je afgelegde route in kaart. De stembegeleiding houdt sporters tijdens de trainingssessie op het goede spoor.

Gebruikers hebben keuze uit meer dan 100 verschillende sportdisciplines, kunnen hun trainingsdoelstellingen plannen, trainen aan de juiste intensiteit, het effect van hun training bekijken en ze krijgen een accurate berekening van het aantal verbrande calorieën.

De Polar Smart Coaching-upgrade is uitgerust met:

*Een Fitness Test waarmee gebruikers hun aerobe fitheid kunnen bepalen
*De Running Index die over een langere tijd inzage geeft in de evolutie van loopprestaties
*Benefit Target: een functie waarmee gebruikers doelen stellen en coaching ontvangen om hun doel te bereiken
*Energy Pointer met realtime informatie over vetverbranding en de verbetering van je conditie

Compatibel

Polar Beat is compatibel met verschillende Polar online diensten. Polar Beat staat garant voor de synchronisatie tussen Polar Beat en Polar Flow zodat gebruikers hun trainingsdata in beide applicaties kunnen raadplegen terwijl de data veilig worden opgeslagen, zelfs wanneer ze van smartphone zouden wisselen. Via Polar Flow delen gebruikers hun trainingssessie met vrienden of ze kunnen hun coach en trainers toegang geven tot hun trainingsdata via Polar Flow for Coach. Polar Beat registreert ook trainingsgegevens in het fitnesscenter tijdens groepssessies met Polar Club.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?