Great Run Company en Golazo gaan samen Great Run community wereldwijd uitbouwen

Twee van Europa's belangrijkste organisatoren van massasportevenementen gaan samenwerken. Ze willen het bestaande sterke loopmerk Great Run verder uitbouwen in de rest van de wereld.

The Great Run is een begrip over het Kanaal. The Great North Run, de grootste halve marathon ter wereld, is het vlaggenschip van het bedrijf opgericht door voormalig olympisch atleet en wereldrecordhouder Brendan Foster. Onder het Great Run kwaliteitsmerk vallen tal van 5 en 10 kilometer, halve en hele marathons in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het unieke en uitgebreide partnership tussen The Great Run Company en Golazo (op zijn beurt organisator van loopevenementen in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk) doet het grootste loopmerk ter wereld ontstaan met 1,3 miljoen deelnemers en meer dan 60 evenementen in West-Europa, waaronder de Great North Run, maar ook Great Manchester Run, Great Edinburgh Run, de NN Marathon Rotterdam, Metro Marathon Düsseldorf, DVV Antwerp 10 Miles & Marathon en Belfius Brussels Marathon & Half Marathon.

Beide partijen blijven in de toekomst op hun thuismarkten hun evenementen verder ontwikkelen. De samenwerking is er vooral op gericht om ‘Great Run’ als ‘The World’s Favourite Run’ over de hele wereld uit te bouwen en er het platform voor elke hardloper van te maken.

“Met deze gezamenlijke aanpak door twee gelijkaardige bedrijven en merken, zullen we iets heel nieuws en bijzonder creëren op de markt van de loopevenementen”, aldus Brendan Foster van The Great Run Company. “Miljoenen lopers, bestaande en nieuwe, zullen de kans krijgen om aan ‘Great Run’ events mee te doen. Alle deelnemers zullen op dezelfde unieke ervaring kunnen rekenen, aan andere merken kunnen we in één klap een zeer ruim publiek aanbieden.”

“Onze bedrijven hebben veel gemeen”, vult Bob Verbeeck, CEO van Golazo Group, aan. “Zowel Brendan als ik komen uit de atletiek en hebben elk een bedrijf opgericht ‘door lopers en voor lopers’. We delen dezelfde passie én dezelfde missie: mensen aanzetten om te bewegen. Ik kijk ernaar uit om met Brendan en zijn team samen te werken aan het grootste platform voor lopers ter wereld onder de vlag van dat sterke merk ‘Great Run’.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?