Gps-horloge verraadt opnieuw een valsspeler

Lang geleden dat er nog een valsspeler zijn opwachting maakte op onze website. Het verhaal van James Brady loont evenwel de moeite om daarin verandering te brengen.

James Brady werd recent 6de in de Mo Cowbell Marathon in Missouri (VS). Hij liep de marathon in 3u03’12”. De man had de beproefde tactiek van de negatieve split toegepast, want hij liep het tweede deel van de marathon liefst 34 minuten sneller dan het eerste. Knap, maar vooral ook verdacht.

Nader onderzoek van de bekende valsspelerjager Derek Murphy (marathoninvestigation.com) bevestigde de vermoedens. Naast die opvallende negatieve split miste Brady ook een handvol timingmatten. Dat duidde erop dat de loper rond kilometer 25 het parcours had verlaten, om er in de slotkilometers weer op te komen.

Het finale bewijs werd geleverd door Brady zelf. Enfin, vooral diens gps-horloge. Brady werd aan de finish gefotografeerd en daardoor kon iedereen zien dat er maar 18,74 mijl (zo’n 30 kilometer) op zijn teller stond. Brady werd ondertussen geschrapt uit de uitslag. Zijn verhaal doet onvermijdelijk denken aan dat van Jane Seo. Ook bij die loopster deed het gps-horloge haar de das om.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?