Gps-horloge verraadt moordenaar

Als de schrijvers van een politieserie op zoek zijn naar inspiratie voor een aflevering, dan moeten ze misschien onderstaand verhaal lezen. Mark Fellows vertolkt de hoofdrol.

Drie jaar geleden vond in Engeland de moord op Paul Massey plaats, iemand die gelinkt werd aan drugsdelicten. De dader werd in die periode niet gevonden. Het is te zeggen. De onderzoekers hadden sterke vermoedens dat Mark Fellows Massey om het leven gebracht had, maar er waren onvoldoende bewijzen. In mei van vorig jaar werd ook John Kinsella vermoord, een vriend en handlanger van Massey. Daardoor vielen enkele puzzelstukjes op de juiste plaats;

Want voor de moord op Kinsella waren er wel voldoende bewijzen dat Fellows het gedaan had. De onderzoekers bestudeerden toen ook opnieuw het dossier-Massey met iets meer aandacht. Zo zagen ze onder andere een foto van dader Fellows tijdens een loopwedstrijd in Manchester. Dat evenement vond plaats kort voor de dood van Massey. De rechercheurs merkten op dat Fellows een gps-horloge droeg. Dat toestel werd bij hem thuis aangetroffen.

Enkele specialisten inzake dataverkeer werden erbij gehaald. Die zagen op basis van de data van Fellows’ gps-horloge dat de moordenaar in de weken voor de moord op Massey een paar keer in de buurt van het huis van het slachtoffer geweest was. Het werd al helemaal verdacht toen bleek dat de snelheid van Fellows kelderde zodra hij aan het huis van Massey was. Fietsen werd wandelen, concludeerden specialisten. En dat bleef zo voor minstens acht minuten. De tijd die Fellows volgens onderzoekers gebruikte om het huis te bestuderen en eventuele vluchtwegen uit te stippelen.

De jury vond in ieder geval dat er voldoende bewijzen waren voor de dubbele moord en stuurde Fellows levenslang naar de cel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?