Golazo sports Germany en het Duitse Leichtathletik-Marketing zorgen voor nieuwe loopimpuls

Urban Trails, een serie 10 km-lopen en een ekiden (waarbij een team van 6 lopers samen een marathon loopt), met die nieuwe evenementen wil het gloednieuwe bedrijf Deutschland Läuft GmbH in de komende jaren nieuwe impulsen geven aan het recreatief lopen in Duitsland.

Deutschland Läuft is een joint-venture tussen Golazo sports Germany GmbH, dat onderdeel uitmaakt van de internationale Golazo groep, en het Duitse Leichtathletik-Marketing GmbH (DLM). Het bedrijf zal geleid worden door Bob Verbeeck, zelf topatleet geweest en nu CEO van de Golazo groep met zetel in België.

“Met onze innovatieve evenementconcepten willen we nog meer mensen aanzetten om gezond en sportief te leven en daar is lopen bij uitstek een perfect middel voor”, aldus DLM-zaakvoerder Frank Lebert. “We willen een meerwaarde bieden voor de loperscommunity en de verenigingen die daarrond hangen, zonder in het vaarwater te komen van de bestaande atletiekevenementen.”

URBAN TRAILS – ONTDEK DE STAD OP LOOPSCHOENEN

Van 2016 af zal het bedrijf in tal van Duitse steden Urban Trails organiseren, een concept dat al sinds 2013 in België erg succesvol is. In een Urban Trail (meestal op zondagochtend) ontdekken de deelnemers de stad op een totaal nieuwe manier. Het parcours voert hen door parken en de mooiste plekken van de stad, maar ook langs en door gebouwen en andere plekken in de stad die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek.

De beleving staat voorop in een Urban Trail, tijdsregistratie is er niet, maar na afloop wacht elke deelnemer wel een ontbijt. In Antwerpen steeg het aantal deelnemers op enkele jaren tijd spectaculair: van 4000 in 2013 naar 12.000 eerder dit jaar. “Deze loopevenementen zijn een perfecte mix van cultuur, toerisme en sport”, zegt Bob Verbeeck, zaakvoerder van Deutschland läuft. “In Vlaanderen waren al onze evenementen vooraf uitverkocht.”

TOPSPORT MEETS BREEDTESPORT

Naast deze reeks Urban Trails plant Deutschland läuft een serie van 10km-lopen en een ekiden: een aflossingsmarathon waarbij zes lopers samen een marathon afleggen. Die zal in Hamburg plaatsvinden. “Het wordt een mix van topsport (met enkele nationale ploegen uit de grote atletieklanden) en breedtesport met heel wat teams van scholen, verenigingen en bedrijven”, besluit Frank Lebert.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?