Goedkopere verzekering voor wie meer beweegt?

Wordt ons verzekeringstarief binnenkort aangepast aan onze levensstijl? Verzekeraar NN doet momenteel alvast een testcase om de mogelijkheden in die richting te onderzoeken.

NN heeft een wedstrijd gelanceerd waarbij het 500 activity trackers weggeeft. Daarmee kan je onder andere je gezette stappen, je verbruikte calorieën en de kwaliteit van je nachtrust opvolgen.

De prijs dient niet alleen als marketingactie, maar ook als testcase. NN-woordvoerder Thierry Constant bevestigt in L’Echo dat de winnaars gevraagd zullen worden of hun stapgegevens gebruikt mogen worden voor een onderzoek. Zo kan NN nagaan of het mogelijk is om een goedkopere verzekering aan te bieden aan wie meer beweegt. Een beslissing is hierover echter nog niet genomen.

Het idee is niet nieuw, weet De Standaard. Zo bieden autoverzekeraars ook al speciale formules aan voor wie minder kilometers rijdt. AG Insurance en Baloise Insurance experimenteren zelfs met zwarte dozen aan boord van wagens, die het rijgedrag nog meer in detail bijhouden.

NN URBAN TRAIL SERIES

NN moedigt ook nog op andere manieren aan om fit te blijven. Zo werd het begin dit jaar partner van de NN Urban Trail Series. De laatste manche wordt op zaterdagavond 5 december gelopen in Mechelen. De GVA Urban Trail Mechelen, meteen ook de enige nocturne van de reeks, is al volledig uitverkocht. Noteer alvast 6 maart in je agenda, want dan wordt dé klassieker van de NN Urban Trail Series, de CittA Antwerp Urban Trail, gelopen. De inschrijvingen openen op 15 december.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?