Gilles De Coster: ‘Ik liep al van Edegem naar Madrid’

Na afloop van 'De Mol' had Gilles De Coster tijd om met ons te gaan lopen in het Nachtegalenpark in Antwerpen. En daarbij vertelde hij over 'De Mol', zijn sportieve vriendin Linde Merckpoel en zijn gps-horloge.

Tijdens onze looptocht in het Nachtegalenpark (bekijk hier de fotoreeks) kon Gilles De Coster ongestoord lopen. Dat zat er niet in toen De mol nog op de buis was. “Ik maakte het in die periode mee dat mensen me hier achternaliepen om te vragen ‘Gilles, wie is de mol?’. Dan wist ik dat we goed bezig waren, dat het programma leefde bij de kijkers.”

De presentator van het populaire Vier-programma loopt nog maar twee jaar en daar heeft hij een beetje spijt van. “Met wat ik nu weet, had ik er veel vroeger aan moeten beginnen. De voorbije twee jaar liep ik 1500 kilometer: van Edegem tot in Madrid. Ik weet tot op de meter hoeveel ik gelopen heb, want sinds mijn eerste training draag ik een gps-horloge. Ik weiger ook maar één kilometer te lopen als ik die niet kan registreren.” (lacht)

De vriendin van De Coster liep al veel verder. Linde Merckpoel finishte enkele weken geleden nog in de DVV Verzekeringen Antwerp Marathon. “Ze is er gestoord goed in”, weet de gewezen radiomaker. “We gaan regelmatig samen lopen, maar ik denk dat ze soms zot wordt van ons tempo. Ik heb er in ieder geval geen problemen om toe te geven dat Linde beter loopt.”

Het volledige interview vind je in het meinummer van running.be magazine, nu in de winkel. Je raadpleegt het hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?