Gewezen doelpuntenmachine zet het op een lopen: ’10 km is wel ver genoeg’

Het voorbije weekend vond de CZ Tilburg 10 Miles plaats. Net over de Belgisch-Nederlandse grens dook ook een gewezen voetbalvedette op.

Ruud Van Nistelrooy is ondertussen 42 jaar en maakte begin jaren 2000 furore op de voetbalvelden als doelpuntenmachine bij PSV, Manchester United en Real Madrid. De Brabander loopt tegenwoordig om zijn conditie te onderhouden, en nam vorige week deel aan een wedstrijd: de CZ Tilburg 10 Miles.

Van Nistelrooy koos in Tilburg voor de 10 kilometer en liep zoals min of meer gepland 50’40”. Geen toptijd, maar we delen hier niet alleen wereldrecords en onwaarschijnlijke prestaties. Ons charmeerde vooral het interview dat de gewezen voetballer had met de collega’s van Losse Veter, want daarin haalde hij enkele troeven van de loopwereld aan (zie hieronder) die veel lezers zullen herkennen. Zo vertelde de Nederlander dat hij het na zeven kilometer best moeilijk kreeg, maar dat de supporters en de deejays langs het parcours hem erdoor hielpen. Bovendien toonde de gewezen spits dat zo’n event zich uitstekend leent als familie-uitstap, want zijn kinderen en vrouw waren ook van de partij en liepen de 5 kilometer.

Verwacht Van Nistelrooy binnenkort evenwel niet aan de start van een marathon: “10 of 12 kilometer is ver genoeg voor mij.” De reden? Enkele zware knieblessures tijdens zijn voetbalcarrière laten hem niet toe om veel langer te lopen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?