Getest: Supertrac Ultra RC van Scott

Momenteel ligt onze schoenenspecial in de winkel. Een van de schoenen die we getest hebben, is de Supertrac Ultra RC van Scott.

Met de Supertrac Ultra RC (159 euro) mikt Scott op het groeiende publiek van ultralopers. Comfort en bescherming zijn de kernwoorden van deze nieuwkomer. De agressieve zool met noppen van 8 mm moet je doorheen de modderigste stukken helpen. De lezers van de populaire website trailrunningreview.com verkozen de Supertrac Ultra RC recent tot de schoen van het jaar.

Getest

Een trailweekendje met vrienden in de Ardennen vormt de ideale gelegenheid om deze nieuwe schoen uitgebreid te testen. Bij het passen van de Supertrac Ultra RC valt in de eerste plaats de beenharde top op die je voeten beschermt tegen de impact van rotsen en stenen. Ik heb een vrij brede voorvoet en voor mij is deze schoen net breed genoeg. Een half maatje groter dan normaal voelt voor mij beter aan. Op zaterdag ligt er nog een laagje sneeuw en de Supertrac Ultra RC doet het qua grip meer dan behoorlijk. De dag nadien voelt hij zich pas helemaal in zijn sas, want door de dooi ligt het terrein er extreem vettig bij. Afdalen is leuk wanneer je zoveel zekerheid voelt. Het is aangenaam lopen met deze schoen, want de demping is overvloedig. Zelfs na meer dan 25 kilometer heb ik geen last van irritatie. Ook met dank aan het naadloze bovenwerk.

Conclusie

Scott ontwikkelde de Supertrac Ultra RC op maat van ultralopers, maar eigenlijk is deze schoen een ideaal instapmodel voor elke beginnende trailloper. Voor zoveel comfort en bescherming betaal je wel een prijs. Met 340 gram heb je een stevige klepper aan je voeten, maar daar maalt de recreant niet om.

Ook nog onze welgemeende excuses aan deze Supertra Ultra RC, want we hadden in de schoenenspecial een foto van een van zijn broers bij de tekst geplaatst. Hieronder zie je overigens ook de afbeeldingen van de Scott-schoenen die we in onze schoenenspecial bespreken.

Kinabalu – 149 euro

Kinabalu Power – 159 euro

Palani – 139 euro

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.