Getest: smartphonearmbanden

De smartphone is een haast onmisbaar wapen geworden voor de moderne loper. Running.be magazine testte zeven smartphonehouders die je rond je arm kan dragen.

Eddy D’Hondt van Runners Service Lab heeft de populariteit van de smartphonearmbanden de laatste jaren van nabij zien toenemen. “Samen met de smartphones zijn ook de loopapps en -communities als paddenstoelen uit de grond geschoten. Met een smartphone en een hartslagmeter kan je in principe evenveel als met een GPS-sporthorloge. De telefoonhouders gaan als zoete broodjes over de toonbank. Op onze Runners Expo op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon van vorig jaar jaar was het zelfs veruit het best verkochte product! We merken dat ze vooral populair zijn bij vrouwen en de meer recreatieve joggers.”

Smartphonearmbanden zijn er tegenwoordig in alle vormen, maten, kleuren en prijsklassen. Het komt er volgens Eddy dus op aan om een keuze te maken op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding. “De voornaamste aspecten aan zo’n armband zijn de pasvorm en de gebruikte materialen. Wat dat laatste betreft, is neopreen een heel dankbare stof. Het neemt geen water op en is erg elastisch, zodat de armband op zijn plaats blijft zitten tijdens het lopen. Qua pasvorm moet de houder stevig, maar toch comfortabel rond je arm zitten. Nagenoeg alle merken gebruiken klitteband als sluiting.”

“Sommige merken bieden hun producten in verschillende maten aan, wat natuurlijk een bijkomend voordeel is”, gaat Eddy verder. “Vervolgens heb je ook nog eens verschillende modellen naargelang het type smartphone. Het merk Tune Belt bijvoorbeeld volgt die markt heel goed op en anticipeert zeer snel als er een nieuw model uitkomt. Voorts is het uiteraard belangrijk dat je het scherm van je telefoon goed kan zien en bedienen, maar die touchscreen-compatibiliteit is bij de meeste houders wel in orde. Een met een rits afsluitbaar product of reflecterende elementen kunnen eveneens een meerwaarde bieden.”

Lees het volledige artikel, inclusief het testverslag van zeven modellen smartphonehouders, in het meinummer van running.be magazine!

Alle info over running.be magazine
Lieven Scheire over lopen en de wetenschap, Ruben Van Gucht en Maarten Vangramberen verkennen de Loop van Vlaanderen, smartphonearmbanden getest, een twaalfwekenschema van Paul Van Den Bosch voor The Color Run 5k, Europa loopt de 20 km door Brussel, Lindsey De Grande over lopen met leukemie, op zoek naar Belgen in de Maratona di Roma, de muzieklooplijstjes van Studio Brussel, wat eten en drinken lopers met een allergie, kok op de loop Peter De Clercq, Elodie Ouedraogo test de H&M-loopcollectie; 24u in het Brusselse Warandepark, lopen met hooikoorts, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf vrijdag 1 mei in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?