Getest: app verbetert je looptechniek terwijl je loopt

Running.be kreeg de voorbije maanden de kans om SHFT te testen. Een nieuwe Deense app die je looptechniek verbetert terwijl je loopt. Maar lost hij de verwachtingen ook in?

SHFT bestaat sinds eind vorig jaar en belooft een revolutie in de loopwereld te worden: het systeem verbetert je looptechniek terwijl je loopt. Het geheel bestaat uit twee pods (de ene bevestig je ter hoogte van je borst, de andere aan je schoen) en een app op je smartphone. Je moet je smartphone dus meenemen tijdens je looptocht.

Omdat de twee pods met elkaar communiceren, zijn ze in staat om je looptechniek te analyseren. Na een opwarmingstochtje van enkele minuten krijg je al een eerste werkpunt voorgeschoteld (bijvoorbeeld: grondcontacttijd verminderen om energie te besparen). Om dat doel te bereiken, krijg je enkele tips van de app.

In het running.be magazine dat nu in de winkel ligt, lees je de volledige review van dit product. Je kan het ook hier digitaal lezen. En aan de hand van het bovenstaande filmpje, kan je je al een beter beeld vormen van hoe de app in zijn werk gaat.

Als je interesse hebt om SHFT te kopen: de kostprijs bedraagt 299 euro en je kan het bestellen via info.benelux@shft.agency.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?