Geslaagde en snelle editie van The Fintro Classic

In het Limburgse Tessenderlo heeft maandagvond met The Fintro Classic de achtste manche van de Fintro Running Tour plaatsgevonden. Ongeveer 3000 sportievelingen stonden aan de start.

De deelnemers konden kiezen uit het traditionele parcours van 10 km, maar ook een jogging van 4 km en een Alpro Kids Run over 1 km voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. De lopers werden in ideale weersomstandigheden aangemoedigd door diverse muziekgroepjes en vele enthousiaste bezoekers van de lokale kermis.

De wedstrijd in Tessenderlo is één van de oudste stratenlopen van het land en al aan de 34ste editie toe. Net als vorig jaar pakte de organisatie uit met ‘pak de flosj’ tijdens de passage langs de kermiskramen. Wie de ‘flosj’ te pakken kreeg, won één van de 20 waardebonnen van 25 euro geschonken door winkeldorp Tessenderlo.

Bij de mannen won Wout Daniels de 10 km in 29’55” voor Lucas Da Silva die drie seconden later finishte en Roel Wijmenga op nog eens drie seconden. De top drie zo goed als binnen het halfuur duidt op een wel erg snelle editie.

Bij de vrouwen was Mieke Gorissen de beste in 34’52”. De tweede plaats was voor Sonja Vernikov in 37’30” voor Tine Diels in 38’26”. Opvallend was dat Sonja Vernikov ook meedeed aan de 4 km en die zelfs won in 13’35”. Bij de mannen was Ewoud Parmentier de snelste in 11’52”.

Met Tessenderlo werd het eerste deel van de Fintro Running Tour afgesloten, de volgende afspraak is Fintro Dwars door Turnhout op 31 augustus.