Gent Marathon wordt dé Belgische voorjaarsmarathon

In 2020 krijgt de Gent Marathon, traditioneel op de kalender eind oktober, een nieuwe plaats op de internationale marathonkalender. Zondag 29 maart is een datum die nationaal en internationaal met stip zal worden genoteerd.
Golazo sports en voormalige organisator Stefaan Engels slaan voortaan de handen in mekaar om deze marathon te positioneren als de internationale voorjaarsmarathon in ons land. 
“Eind maart is een ideaal moment op de marathonkalender. De Gentse marathon is enorm geliefd in Gent en omstreken. Maar Gent heeft als kunsthistorische stad ook heel wat troeven voor bezoekers die van verder komen. Marathontoerisme zit in de lift. Vanaf 2020 willen we dan ook veel meer buitenlandse marathonlopers aantrekken. Daarnaast zullen we onder meer met een vernieuwd parcours uitpakken.” zegt Greg Broekmans van Golazo sports. 
“Gent is een trekpleister voor toeristen die onze historische binnenstad willen ontdekken, snuisteren in onze winkels, een terrasje doen en zich culinair willen laten verwennen. Maar Gent is uiteraard ook een echte sportstad. Dat deze marathon ons nu ook op de kalender zet bij een internationaal sportpubliek kan ik, als fervente loopster, alleen maar toejuichen” aldus schepen voor Sport Sofie Bracke. 
Dit jaar vindt de Gent Marathon plaats op zondag 27 oktober. Ongeveer 6.000 deelnemers zullen aan de Gentse Blaarmeersen starten in één van de diverse afstanden van de Pauwels Consulting Gent Marathon. Meer info over de parcours en het volledige programma voor 2020 zullen de komende weken bekend worden gemaakt. Inschrijven voor de Gent Marathon 2020 kan vanaf maandag 28 oktober, daags na de editie 2019. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?