Gent maakt zich op voor 2e Urban Trail® op 20 maart

Na een succesvolle eerste editie in 2015, kunnen we haast niet wachten op de volgende en die komt er op zondagochtend 20 maart! Gent Urban Trail®, het tweede evenement uit de NN Urban Trail Series 2016, is een absolute must voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen.

Elke Urban Trail® draait om een bijzondere loopervaring: je komt op plaatsen en loopt door gebouwen waar je nog nooit bent geweest. 10 km ongeëvenaard urban loopplezier dus! Dat is in Gent niet anders, met dit jaar ook tal van nieuwe locaties, waaronder de stedelijke bibliotheek aan het zuid! Een unieke kans, want vanaf volgend jaar krijgt de bibliotheek een nieuw onderkomen aan de Waalse Krook. Het prachtige historische Huis van Alijn zal – net als vorig jaar – een ander hoogtepunt zijn op het parcours. De overige locaties komen we in februari en maart een voor een te weten.

“Onze prachtige historische binnenstad is het uitgelezen decor voor dit unieke loopevenement”, zegt Resul Tapmaz, schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport. “Na een natte, maar bijzonder succesvolle eerste editie wordt de tweede editie van de Urban Trail® Gent een van de eerste grote afspraken op de Gentse loopkalender van 2016. Gent heeft de ambitie om dé loopstad bij uitstek te zijn. Met een verdere uitbreiding van de loopkalender en ontwikkeling van nieuwe looproutes in 2016 onderstrepen we dat.”

“Gent heeft sowieso al veel te bieden”, vult Greg Broekmans van organisator Golazo sports aan. “De Urban Trail® Gent volgt kort na die van Antwerpen, waarvoor er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar zijn. Dat zal zeker extra liefhebbers van de Urban Trails® naar Gent brengen. Het meest bijzondere aan deze Urban Trail® is voor mij de samenwerking met Onafhankelijk Leven vzw, nota bene op de ‘dag van de zorg’. Onafhankelijk Leven is een organisatie die mensen met een handicap middels de juiste persoonlijke assistentie helpt om alle obstakels te kunnen overwinnen. 10 mensen met een handicap en hun 80 begeleiders zullen op deze Urban Trail® samen de hindernissen overwinnen en dat is een flinke uitdaging in een historische stad.”

Er worden voor deze editie maximum 6.000 deelnemers toegelaten. De inschrijvingen openen op vrijdag 22/01/16 om 11u, wees er snel bij! Start en aankomst bevinden zich bij de Leopoldskazerne. De eerste wave start om 9u, elk kwartier vertrekt er een volgende ‘wave’ van 1.000 lopers. Na de aankomst wacht je overigens een heerlijk ontbijt dankzij Delhaize.

Gratis trainingsschema dankzij titelsponsor NN

De deelnemers aan de NN Urban Trail Series 2016 zullen hoe dan ook goed voorbereid aan de start staan. NN is immers meer dan een gewone titelsponsor en wil actief bijdragen aan een gezonde levensstijl. Ook wie zich inschrijft voor deze Gent Urban Trail® krijgt – net als voor alle andere evenementen uit de NN Urban Trail Series – een gratis en gepersonaliseerd MyEnergyLab-trainingsschema van 8 tot 24 weken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?