Generali Great Bruges Marathon pakt uit met vernieuwd parcours en Family Walk

Voor de Generali Great Bruges Marathon op zondag 21 oktober schreven al 3000 sportievelingen zich in. Ze doen mee aan de marathon, halve marathon of de nieuwe Family Walk. Voor de drie afstanden is er een vernieuwd parcours.

De mooiste stukken van het parcours blijven uiteraard behouden, maar een verschil met vorig jaar is dat het stuk langs de Dudzeelse Steenweg wordt ingekort. Er zal in de plaats meer langs het water gelopen worden, wat het parcours attractiever maakt. Een andere opvallende nieuwigheid is dat het parcours – met uitzondering van de passage in het centrum – in de andere richting is uitgetekend dan vorig jaar en dat er minder kasseistroken zijn. Dit zal het loopcomfort ten goede komen.

“De marathon combineert twee belangrijke troeven van Brugge: sport en toerisme”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Het toont aan dat dit leeft bij zowel atleten als supporters, en dat men op deze manier het nuttige aan het aangename koppelt. Verder lieten ook de Bruggelingen zich niet onbetuigd en nam men massaal deel aan de eerste editie van deze wedstrijd.”

De Generali Great Bruges Marathon is er niet alleen voor lopers, maar ook voor wandelaars. Net als vorig jaar is er een Generali Great Bruges Half Marathon Walk. Voor wie 21 km wandelen iets te veel vindt, is er voor het eerst ook de Family Walk. Dit is een schitterende wandeling van 8 km in hartje Brugge langs de meest iconische en idyllische plaatsen van de stad, met als uitsmijter een passage doorheen Hotel- en Toerismeschool Spermalie en zijn prachtige verborgen stadstuin. Hier zal elke deelnemer aan de Generali Great Bruges Family Walk een culinair hapje kunnen proeven.

“De Family Walk zorgt ervoor dat we ook een gezellige wandeling in de binnenstad kunnen aanbieden voor Bruggelingen, supporters en sympathisanten van de lopers”, legt schepen van Sport Dolores David uit. “We willen dat zowel de top- als recreatieve sporters op 21 oktober naar Brugge komen en combineren daarom deze wandeling met de culinaire passage door Hotelschool Spermalie.”

De start van alle afstanden ligt op de Dijver, de finish is op de prachtige Brugse Markt. Aanvullend zet de organisatie samen met Generali ook maximaal in op het comfort en de beleving van de supporters door middel van Generali Cheering zones.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?