Geen ultraloop meer in Torhout

Voor het eerst in het 35-jarig bestaan van de Nacht van West-Vlaanderen zal er geen ultraloop georganiseerd worden. De wedstrijden over 50 en 100 km verhuizen mogelijk naar een andere locatie.

De toekomst van de ultraloop werd al een aantal keren in vraag gesteld omdat er veel veiligheidsdiensten ingezet en wegen afgesloten moesten worden voor een beperkt aantal deelnemers. Het feit dat het gemeentebestuur de financiële steun met 6.000 euro terugschroefde, was voor de organisatie de druppel. Mogelijk worden de wedstrijden over 50 en 100 km elders georganiseerd, daarover wordt op 21 februari beslist.

De Nacht van West-Vlaanderen zal wel nog een 5 km, 10 km, halve marathon en marathon aanbieden op vrijdag 20 juni. Voor wandelaars zijn er tochten over 10, 21, 42 en 100 km.

In het kader van de herdenking ‘100 jaar Groote Oorlog’ wordt door vzw De Nacht een tweede loop-/wandelevenement uitgewerkt op vrijdag 15 augustus. Onder de noemer ‘Door Vlaamse Velden’ kan er dan 7, 14, 28, 50 of 100 km gewandeld of gejogd worden op een parcours uitgetekend tussen Torhout, Diksmuide en Ieper.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?