Geen politieke functie, wel nieuwe recordpoging op marathon

Elk nadeel heeft zijn voordeel, zei voetballegende Johan Cruijff. En daardoor krijgen we binnenkort een nieuwe wereldrecordpoging op de marathon.

Vorige week liep Eliud Kipchoge de snelste marathon ooit – weliswaar in kunstmatige omstandigheden – in 2u00’25”. Het officiële wereldrecord staat evenwel nog altijd op naam van Dennis Kimetto, die in 2014 in Berlijn afklokte na 2u02’57”. Binnenkort wordt die besttijd aangevallen.

Het is gewezen wereldrecordhouder Wilson Kipsang (35) die een gooi zal doen naar het record van zijn Keniaanse landgenoot. De gewezen wereldrecordhouder focuste zich de voorbije periode weliswaar op de politiek, want hij probeerde een zitje te bemachtigen in het parlement. Het plan van de Keniaan mislukte, hoewel zijn entourage duidelijke vraagtekens plaatste bij de manier waarop de verkiezingen verliepen.

Aanval in Berlijn  

De politieke ambities van Kipsang mogen dus eventjes in de ijskast en daardoor kan hij zich weer focussen op het lopen. Meer zelfs: de Keniaan doet op 24 september een nieuwe poging om de snelste marathonchrono ooit aan te vallen. Dan vindt de marathon van Berlijn plaats. In de Duitse hoofdstad liep Kipsang vier jaar geleden naar de toenmalige besttijd op de 42,195 km (2u03’23”).

Eerder dit jaar viel Kipsang de recordtijd van Kimetto aan in Tokio. Hij won de wedstrijd weliswaar, maar bleef ruim boven de tijd van zijn landgenoot. Ook de recordpoging van Kenenisa Bekele van enkele maanden geleden ging de mist in. Hij liep zijn wedstrijd niet uit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?