Geen festivalzomer zonder loopfestival

De festivalzomer nadert stilaan zijn einde. Maar we kunnen die uiteraard niet afsluiten zonder een ... loopfestival! Noteer alvast 4 september in je agenda.

Op 4 september vindt in Gent het tweede Loopfestival plaats. Op het programma: kinderlopen van 400 en 800 meter, alsook langere tochten van 5 en 12 kilometer. Plaats van gebeuren is andermaal de Blaarmeersen. Graag overlopen we de troeven van dit festival.

Loop mee!

Kinderen van het eerste tot en met derde leerjaar kunnen deelnemen aan de 400 meter. De 800 meter is er voor leerlingen van het vierde tot en met het zesde leerjaar. Voor volwassenen staan een loop van 5 en 12 kilometer op het programma. Wie kiest voor de 5 kilometer, loopt over onverharde wegen in het bos en langs de vijver van de prachtige groenoase van de Blaarmeersen. Het parcours van de 12 kilometer loopt vanaf de Blaarmeersen naar het jaagpad langs de boorden van de Leie en geniet onderweg van de prachtige natuur en de Oude Abdij van Drongen als blikvanger. De opwarming voor de verschillende runs gebeurt onder de deskundige leiding van Looptraining Gent. Deelnemers kunnen zich via deze link op voorhand inschrijven en zich de dag zelf aanmelden vanaf 13 uur om hun borstnummer en tijdsregistratiechip in ontvangst te nemen. Ook inschrijven op de dag zelf is mogelijk.

Ontdek nieuwe hippe loopdisciplines

Trail- en freerunning zijn dé looptrends van dit moment. Probeer je graag een van deze uitdagende disciplines uit? Of verkies je lopen op het water? Dan is lopen in ballen op het water zeker iets voor jou! Ook voor bergop of bergaf lopen krijg je heel wat tips, die je meteen op de skiheuvel kunt uittesten. Het jonge volkje kan naar hartenlust genieten van strandspelen, klimmen op de gekste obstakels en multimove’n onder leiding van erkende lesgevers. Terwijl mama en papa deelnemen aan een van de lopen, is er ook kinderopvang en -animatie voorzien. Plezier verzekerd!

Geniet van de festivalsfeer

Ga je sneller lopen door de opzwepende tonen van onze percussieband en dj? Laad je je batterijen na je sportieve inspanning graag weer op met heerlijke fingerfood in ons foodtruckdorp? Of snuif je liever wat sfeer op met je familie en vrienden in een gezellig festivalkader? Aan jou de keuze! Van beginnende sporters tot geoefende atleten, iedereen is welkom.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?