Gear Fit 2: de fitness smartwatch die iedereen kan dragen

De Gear Fit 2 van Samsung is zoveel meer dan een fitnesstracker. Maar wat kan hij zoal?

Om te beginnen heb je twee apps nodig die met de Gear Fit 2 communiceren. De Gear-app gebruik je om de instellingen op je horloge te personaliseren, terwijl de S Health-app je data verzamelt. De fitness smartwatch van Samsung is niet alleen bedoeld om tijdens het sporten te dragen. Onder meer dankzij het stijlvolle ontwerp kan je het ook aandoen tijdens al je dagelijkse activiteiten.

Op die manier benut je de capaciteiten van dit technologische hoogstandje ook het best, want hij bevat een slimme activity tracker. Lees: je moet niet zelf aangeven of je fietst, wandelt, loopt, …

Ideale begeleider

De Gear Fit is trouwens de ideale begeleider op weg naar je doel, want je kan voor het begin van je work-out een doel instellen. Hoeveel minuten wil je lopen tijdens een sessie? Of hoe ver? Of hoeveel calorieën wil je minstens verbranden? De Gear Fit houdt het allemaal bij dankzij de ingebouwde gps- en hartslagsensor. Je hoeft dus geen aparte borstband aan te doen als je je hartslag wil monitoren.

Extra troeven zijn onder meer de waterbestendigheid, slaaptracking en de ingebouwde muziekspeler. Wie een hoofdtelefoon met bluetoothverbinding heeft, kan een beroep doen op de muziekselectie die je op de Gear Fit zet. Bovendien kan je het toestel personaliseren, door bijvoorbeeld de lettergrootte of achtergrondkleuren aan te passen.

De Gear Fit 2 kost 199 euro en is beschikbaar in het zwart, roze en blauw.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?