Ga slim om met zomerse verleidingen

De zomer brengt niet alleen zon met zich mee, maar ook heel wat lekkernijen. IJsjes, terrasjes, barbecues, ... Wij helpen je slim met zomerse verleidingen om te gaan!

1. Cocktails

Een terrasje doen op een zwoele zomeravond: klinkt goed! Denk eraan dat alcoholische en gesuikerde dranken je loopprestaties niet bevorderen. Gelukkig hebben we enkele tips waardoor je gezond van het terrasjesseizoen geniet. Vrouwen houden het best bij één alcoholische consumptie per dag, mannen mogen naar twee gaan, gezien hun lichaamssamenstelling. Alcohol na een training of wedstrijd is een no-go. Het drijft vocht af en na een inspanning ben je vaak al gedehydrateerd. Zin in een fancy drankje? Maak een fruitsmoothie! Lekker zoet, vol vitamines. Om het specialer te maken, werk je je glas mooi af zoals een ‘echte’ cocktail. Water blijft natuurlijk de beste dorstlesser! Pimp je water met citroen, limoen, grapefruit, aardbei, munt, komkommer, … Je kan je zomerse drankjes ook zelf maken. Het internet bulkt van de recepten voor mocktails, ice tea en limonade. Een extra reden nodig om een gezonde keuze te maken op een terras? Cocktails zijn duur, dus alcoholvrij genieten is ook goed voor je portemonnee!

In ons zomernummer (nu in de winkel) bespreken we ook alternatieven voor ijsjes en barbecuefeestjes, en geven we nog een dranktip. Je leest het artikel hier ook digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?