Fransman verpulvert wereldrecord op de achterwaartse marathon

3 uur, 25 minuten en 24 seconden. Heel wat amateurlopers zullen ervan dromen zo'n tijd neer te zetten op de marathon. Guillaume de Lustrac deed het zondag in de Drôme Marathon in het Franse Saint-Paul-lès-Romans. Klein detail: hij liep zijn marathon achterwaarts en verpulverde het wereldrecord in die bijzondere discipline.

Het begon eigenlijk allemaal als een grap. Vier maanden geleden werd Guillaume de Lustrac door een vriend uitgedaagd om achterwaarts een marathon te lopen. De 29-jarige Fransman nam de uitdaging aan en begon intensief te trainen op het achteruitlopen. ‘Gewoon’ lopen ging hem alleszins goed af, want met een PR van 2:33:32 op de ‘voorwaartse’ marathon is de Lustrac een heel straffe amateurloper.

Maar ook het achteruitlopen liep vlotjes. Met zijn tijd van 3:25:24 eindigde de Lustrac zondag tussen de ‘normale’ lopers als 19de op 103 deelnemers in de Drôme Marathon. Maar ook en vooral: hij brak het Guinness World Record op de achterwaartse marathon met bijna een kwartier. De vorige toptijd was met 3 uur en 38 minuten in handen van de Duitser Markus Jurgens.


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?