Fitnesstracker, muziekspeler, … Deze oordopjes lijken alles te kunnen

We zagen al veel oordopjes de revue passeren, maar de Gear IconX van Samsung 'takes it to a new level'. Maak kennis met de draadloze oordopjes die veel meer zijn dan dat.

“Oordopjes gebruik je uitsluitend om naar muziek te luisteren.” Dankzij de Gear IconX van Samsung zal je dat niet snel meer zeggen. De troeven van deze oordopjes zijn niet op één hand te tellen, maar wij zetten ze wel op een rij.

1. Gigantische muziekspeler

Ook al zijn de oordopjes bijzonder compact, ze hebben wel een intern geheugen van 4 GB. Zo kan je tot 1000 muzieknummers ‘meenemen’ tijdens je looptocht. En je hoeft dus geen smartphone of horloge mee te nemen! Ook niet om je prestaties te meten, want …

2. Het is ook een fitnesstracker

Jazeker, de Gear IconX zorgt niet alleen voor muziek, hij houdt ook je prestaties bij. De oordopjes volgen elke stap en geven je actuele informatie over je snelheid, afgelegde afstand, hartslag en verbrande calorieën. Bijkomend pluspunt: de stemmen van de in-ear stembegeleiding werden onder meer ingesproken in het Nederlands. Na je work-out synchroniseer je de oordopjes met de S Health-app om je progressie te bekijken.

3. Veilig onderweg

Op de Gear IconX zit een Ambient Sound-moudus. Geen overbodige luxe, want dankzij die functie sijpelen de omgevingsgeluiden voldoende door, terwijl je naar je muziek luistert. Heb ook geen schrik dat een oordopje uit jouw oor valt. Ze zijn ontworpen om te blijven zitten.

4. Draadloos

Draadloze oordopjes: wat een comfort! Elke loper heeft tijdens een training of wedstrijd weleens liggen klooien met de draden van zijn oordopjes (die je bijvoorbeeld per ongeluk uit je mp3-speler trekt). Dat is dankzij de Gear IconX iets waarover je je geen zorgen meer moet maken. Gewoon in je oren steken en gaan!

5. Makkelijke bediening

Je hebt geen ander apparaat (smartphone, horloge, …) nodig dat tijdens de training communiceert met de oordopjes. Maar stel dat de Gear IconX plots Howling At The Moon van Milow uit je afspeellijst kiest, terwijl je dat eigenlijk liever niet hoort. Wat moet je dan doen? Simpel: de oordopjes werken door ze aan te raken. Door er een keer op te tikken, pauzeer je het nummer. Dankzij een dubbele tik ga je naar het volgende nummer, terwijl driemaal tikken je het vorige liedje laat horen. Door heen en weer te swipen, regel je het volume.  

6. Stijlvol opladen

Zelfs als je de oordopjes niet gebruikt, renderen ze. Bij aankoop van de Gear IconX krijg je een handig en stijlvol opbergdoosje … dat ook dienstdoet als oplader. Op die manier zijn je oordopjes altijd opgeladen voor een nieuwe work-out.  

De Gear IconX kost 229 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?