Fitbit brengt eerste smartwatch uit

Fitbit voegt de Ionic toe aan zijn assortiment. Een nieuw paradepaardje.

Fitbit kennen we allemaal van de activity trackers, maar lanceert nu dus ook zijn eerste smartwatch. De Ionic bestel je vanaf begin september op de website van het bekende merk, een maand later heb je hem in huis. Hij kost 349 euro.

Wat krijg je voor die prijs?

Uiteraard bezit de Ionic alle troeven van een klassieke activity tracker. Hij houdt je stappen bij, monitort je slaappatroon, je sportprestaties, hartslag, … Maar nu meet hij ook je zwemgedrag (waterdicht tot 50 meter) en er zit een gps-tracker in verwerkt. Bovendien is het mogelijk om apps te installeren op de Ionic. Fitbit Coach, voor personal training, vind je er sowieso al op terug, net als Strava.

In totaal heb je 2,5 GB opslagruimte, die je ook kan gebruiken om er muziek op te zetten. Deze smartwatch draait op het eigen besturingssysteem Fitbit OS en biedt ook ondersteuning voor contactloos betalen. De Fitbit Ionic gaat vier dagen mee, behalve als je hem ‘op volle kracht’ (muziek beluisteren, gps, …) gebruikt. Dan moet je hem na zo’n 10 uur weer opladen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?