Fisherman’s Friend StrongmanRun biedt uniek spektakel in hartje Antwerpen

Nu zondag 29 mei vindt voor de allereerste keer de Fisherman's Friend StrongmanRun in het stadscentrum van Antwerpen plaats. Zo'n hindernissenparcours in een grootstad is een wereldprimeur en een spektakelstuk voor deelnemers en toeschouwers.

De 3500 deelnemers lopen, kruipen, duiken tussen, in en over 22 hindernissen die van het eilandje tot op het Zuid verspreid staan. Ze kiezen uit een afstand van 11 of 18 km midden. De langere afstand neemt een extra lus vanaf het Eilandje rond het Kattendijkdok en tot aan het Noordkasteel. Daarna gaat het – zoals de 11km – via de Kaaien naar het Zuid en terug langs de Grote Markt en het Willemdok naar de aankomst in Park Spoor Noord.

De beklimming van Het Steen, een duik in het Bonapartedok aan het MAS, het is du jamais vu. Een ander hoogtepunt wordt ongetwijfeld ‘Het Schuin Verdiep’: een grote schans die voor het Stadhuis werd opgebouwd. Kortom, deze eerste Fisherman’s Friend StrongmanRun ooit in een stadscentrum wordt een meer dan unieke ervaring voor zowel deelnemers als toeschouwers!

INSCHRIJVEN KAN DE DAG ZELF NOG
Voor beide afstanden kan de dag zelf nog ingeschreven worden vanaf 11u in de Parkloods in Park Spoor Noord. Het startschot van de 18 km wordt om 13u gegeven door Antwerps Schepen van Sport Ludo Van Campenhout, de deelnemers van de 11 km mogen aan hun uitdaging beginnen om 14u15.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?