Fintro Stadsloop De Gentenaar pakt uit met vernieuwd snel parcours

De Fintro Stadsloop De Gentenaar is een van de oudste wegwedstrijden van ons land. De 39ste editie vindt plaats op zondag 19 mei, op een vernieuwd parcours.

“De Stadsloop heeft een lange traditie bij lopers die als doel de 10 km hebben”, zegt organisator Greg Broekmans. “We hebben samen met de stad Gent een nieuw parcours uitgetekend dat snel en vlak is. Alle elementen die zo typisch zijn voor de Stadsloop komen terug: het centrum met de Graslei en mooie stukken langs het water. Zo zullen we voor het eerst ook een stukje langs de Schelde lopen.”

Naast de 10 km staan ook de 5 km en de Alpro Kids Run op het programma. Er worden ruim 3000 deelnemers aan de start verwacht.

“Onze stadsloop staat jaarlijks bij duizenden Gentenaars al lang op voorhand in hun agenda aangekruist”, weet schepen van Sport Sofie Bracke. “Zowel inwoners die meedoen voor de sfeer als de fanatieke lopers die een goede tijd willen neerzetten, kunnen er hun sportieve hart ophalen. Ik kijk er alleszins al naar uit!”

Online inschrijven voor de Fintro Stadsloop De Gentenaar kan nog tot en met zaterdagavond 18 mei of ter plaatse op het Sint-Pietersplein op de dag van het event.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?