Fintro Stadsloop De Gentenaar huldigt recordhouder Bashir Abdi

Het is een vaste waarde in Gent: halfweg mei palmen duizenden lopers de Gentse straten in tijdens de Fintro Stadsloop De Gentenaar. Zo ook op zondag 19 mei. Het ideale moment om marathonloper Bashir Abdi te huldigen

Bashir Abdi verbeterde enkele weken geleden nog het 23-jaar oude Belgische record op de marathon van Vincent Rousseau. Hij liep de marathon van Londen in 2u07’03”.

“Zo’n prestatie wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan”, aldus Sofie Bracke, schepen van Sport van de Stad Gent. “Het leek me leuk om een huldiging te koppelen aan één van onze populairste loopevents: de Stadsloop. Organisator Golazo sports sprong meteen mee op de kar. Bashir heeft met zijn prestatie heel wat mensen, groot en klein, laten dromen. Het zal dus een hele eer zijn om met hem op het startpodium te staan.”

Bashir Abdi kijkt ernaar uit: “Ik vind het altijd heel leuk om naar de Genste loopevenementen te komen. De Stadsloop is de oudste en bekendste. Ik ken er veel volk en de toeschouwers herkennen mij. Bovendien lopen we met onze vzw Sportaround elk jaar mee. Daarmee willen wij kinderen de kans geven om de sport te leren kennen. Ik zal zelf ook de kleintjes begeleiden tijdens hun Alpro Kids Run over 1 km. De 10 km meelopen zit er nog niet in zo kort na de marathon. Ik houd nu 3 weken volledige rust.”

In totaal worden ruim 3000 deelnemers verwacht voor de 10 km, de 5 km, de CM-Duorun 5 km of de Alpro Kids Run. Inschrijven voor de Fintro Stadsloop De Gentenaar kan nog tot en met zaterdagavond 18 mei via onderstaande link of ter plaatse op het Sint-Pietersplein.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?