Finse YouTuber loopt 10 km achterwaarts door Kanne

Een video waarop te zien is hoe een Finse YouTuber 10 km achterwaarts loopt door het Limburgse Kanne gaat viraal. Hoe komt een Finse YouTuber in Kanne terecht en vooral ... wat is er zo leuk aan achteruit lopen?

We zullen het meteen verklappen: er is niks leuks aan achteruit lopen. Dat is althans de mening van Jonne Tiili nadat hij in februari zijn ‘omgekeerde’ looptocht door Kanne tot een goed einde gebracht had. “Mijn kuiten deden zo veel pijn dat ik de week nadien amper nog kon stappen”, lezen we aan het eind van het inmiddels meer dan 13.000 keer bekeken filmpje van de 24-jarige Finse YouTuber.

Maar waarom is hij in hemelsnaam achteruit beginnen lopen? Dat legt hij uit in een interview met Het Belang van Limburg. “Ik hou ervan om mezelf uit te dagen en ja, achteruitlopen ís een uitdaging”, vertelt Tiili, die met zijn YouTube-kanaal The Unlazy Way 111.000 abonnees heeft en hoopt – door video’s met gekke uitdagingen te blijven maken – er een duurzame bron van inkomsten van te kunnen maken.

Tiili deed 1 uur en 40 minuten over zijn 10 km lange ‘achteruitlooptocht’ door Kanne. Naast kuitpijn had hij ook lichte duizelingen. Last van een stijve nek van het achteromkijken had hij niet. “Mijn vriendin Ottilie fietste achter me aan en controleerde of de weg vrij was. Daardoor moest ik mijn hoofd niet zo vaak draaien. Zij was bovendien de cameravrouw van dienst.”

En hoe komt een Finse YouTuber in Kanne terecht? Dat heeft alles te maken met Ottilie. “Ik ben pas van Finland naar Nederland verhuisd. Ik wilde graag in het buitenland studeren om ervaringen op te doen. Aanvankelijk trok ik naar het Verenigd Koninkrijk, maar later ontmoette ik een Nederlands meisje en besloot ik bij haar in te trekken in Maastricht“, legt Tiili uit.

En niet ver van Maastricht – net over de grens – ligt het mooie Belgische Kanne, waar het langs het Albertkanaal ideaal is om lange rechte stukken achterwaarts te lopen …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?