Filip kon volgens dokters nooit meer sporten, maar loopt zondag Fintro Stadsloop De Gentenaar

Zit het vandaag wat tegen en heb je nood aan wat inspiratie en motivatie? Lees dan het verhaal van Filip Demeyer, die zondag aan de start staat van Fintro Stadsloop De Gentenaar.

Voor de 37-jarige Filip Demeyer wordt Fintro Stadsloop De Gentenaar een speciaal moment. Want een jaar geleden vocht hij voor zijn leven. Wat eerst een spierscheur leek, bleek een vleesetende bacterie. Die reduceerde Filips overlevingskans tot 30%. De kans dat hij ooit nog zou sporten? 0%!

Maar daar waar Filip zo’n jaar geleden in coma belandde, staat hij zondag aan de start van de 5 km van Fintro Stadsloop De Gentenaar. “Na twee weken in het ziekenhuis werd ik wakker. Ik wist niet wat er aan de hand was”, vertelt Filip in Het Laatste Nieuws. Twee maanden later mocht hij naar huis: “Ik zou weer kunnen stappen, maar trappen doen, zou niet lukken. Sporten was helemaal uitgesloten.”

Maar …  In oktober zei Filip zijn rolstoel vaarwel, enkele maanden later zwierde hij ook zijn krukken opzij. “Ik begon te joggen en ging ook al terug skiën. De artsen waarbij ik op controle ga, trekken keer op keer hun ogen open. Mijn been ziet er niet uit, maar het is wat het is. Vooral mijn dochtertjes hebben het moeilijk als ik in korte broek rondloop, omdat mensen dan kijken. Ik heb het mentaal zwaar gehad, maar ben trots op wat ik heb bereikt. En volgend jaar loop ik de 10 km!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?