Feeëriek verlicht Gent klaar voor Runners’ lab Midzomernachtrun

Een looptocht van 5, 10 of 15 km door een feestelijk en feeëriek verlicht Gent met na de sportieve inspanning als toemaatje een heerlijke zomerse afterparty. Dat is de korte samenvatting van de Runners' lab Midzomernachtrun van vrijdag.

De Topsporthal Vlaanderen aan de Zuiderlaan in Gent, naast de Watersportbaan, is vrijdagavond de plaats waar het allemaal begint en eindigt. Vanaf 19u is iedereen er welkom. Zoals de traditie van de Runners’ lab Midzomernachtrun het wil, wordt het startschot pas bij zonsondergang gegeven, maar in afwachting daarvan hoeven de deelnemers zich allerminst te vervelen. Er zal voldoende te beleven zijn aan de Topsporthal, met onder andere een heuse pop-up outlet shop met sportkleding en loopschoenen, georganiseerd door title partner Runner’s lab.

Om 22u is het tijd om de benen los te schudden. Eerst gaan de deelnemers van de 15 km van start, gevolgd door die van de 5 en de 10 km. De 5 km is een zogenaamde ‘fun run’ zonder timing, al staat ook bij de 10 en de 15 km het plezier en de beleving voorop uiteraard. Daar staan de animaties op het mooi verlichte parcours garant voor. Op hun tocht doorheen de Gentse binnenstad zullen de lopers onder andere vuurartiesten, doedelzakspelers, een taikogroep (Japans slagwerk) en een studentenfanfare ontmoeten.

Na de finish kan wie zin heeft de benen nog een tweede keer losschudden, want om 22.30u gaat in de Topsporthal de Runners’ lab Midzomernachtrun Afterparty van start. Kwestie van niet alleen de lopersbenen, maar ook de dansbenen goed getraind te houden en al swingend de zomer in te zetten!

Online inschrijven voor de Runners’ lab Midzomernachtrun kan nog tot en met donderdag 21 juni, maar vrijdag ter plaatse inschrijven aan de Topsporthal Vlaanderen kan ook nog. Al wie inschrijft (en ouder is dan 18) krijgt bovendien een lekkere Gentse Strop mee naar huis. Onder de 5000 deelnemers bevinden zich zoals elk jaar ook heel veel bedrijven. Zo zullen bijvoorbeeld Volvo Trucks, KBC en Arcelor Mittal met een grote delegatie aan de start komen.

Met 5000 deelnemers zal het heel druk worden rond de Watersportbaan. De organisatie raadt iedereen dan ook aan om zeer vroeg toe te komen en indien mogelijk met de fiets.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?