Fabelachtig record verbeterd: 3 marathons per dag, 6 weken lang

In 2016 zijn er al heel wat records verbeterd. Eerder deze week werd er nog eentje van 36 jaar oud aan diggelen gelopen. En niet het eerste het beste.

Pete Kostelnick is de man die sinds maandag 24 oktober het Trans America-record (van de ene kant van Amerika, naar de andere kant) op zijn naam heeft staan. De 29-jarige atleet vertrok op 12 september in San Francisco en arriveerde 42 dagen, 6 uur en 30 minuten later in New York. Bij zijn aankomst in New York wachtte de vorige recordhouder, Frank Giannino, hem op (check de beelden hieronder). Die man deed in 1980 – 36 jaar geleden! – meer dan 46 dagen over het traject van bijna 5000 kilometer.

Kostelnick hield er een ongelooflijk gemiddelde van 117 kilometer per dag op na. Dagelijks bijna drie marathons, dus. En dat zes weken lang. De loper gebruikte twee identieke gps-horloges, kwestie van zijn data ook te kunnen voorleggen als een toestel het zou begeven. Het team rond hem verzamelde gedurende de onderneming dan weer mensen die wilden getuigen over het exploot van Kostelnick. Al die maatregelen waren het gevolg van een andere ultraloper die tijdens een recordpoging eerder dit jaar vals speelde

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?