Expo over sportkledij met gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée

Mode en sport ontmoeten elkaar deze zomer in het Hasseltse Modemuseum. Eind juni start een tentoonstelling over sportswear door de jaren heen, met Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée als gastcuratoren.

De tentoonstelling ‘Activewear’ illustreert de relatie tussen mode en sport en toont hoe sportswear door de jaren heen een belangrijk onderdeel is geworden van de luxemode en onze dagelijkse garderobe. Modemuseum Hasselt werkt voor deze expo samen met Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée. De voormalige topatletes hebben een eigen modelabel, 42I54, dat verwijst naar hun gouden tijdrecord 4×100 meter op de Olympische Spelen in Peking. Dat maakt van hen de geknipte gastcuratoren!

Ouédraogo en Borlée belichamen als geen ander de combinatie van sport en mode, die vandaag alomtegenwoordig is. Steeds meer modehuizen werken samen met bekende sporters en sportmerken doen op hun beurt een beroep op bekende ontwerpers. Het modebeeld – zelfs tot in de luxemode – wordt anno 2020 gedomineerd door trends als ‘athleisure’ en ‘activewear’.

Kortom: wie mode zegt, zegt sport. Hoe is dit ontstaan? Dat kom je te weten in de tentoonstelling. Je wordt terug gekatapulteerd naar de 19de eeuw, de periode waarin sport- en vrijetijdsbesteding alsmaar belangrijker werden. Zo ontdek je welke socio-culturele veranderingen ervoor gezorgd hebben dat sport en mode steeds meer met elkaar verweven zijn geraakt.

Je kan ‘Activewear’ bezichtigen vanaf 27 juni in Modemuseum Hasselt. Meer info vind je op de website. Stip alvast de datum aan in je agenda!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.