Ex-drugsverslaafde loopt marathon Boston 4 keer na elkaar

Henry Ward is een ultraloper die de marathon van Boston vier keer na elkaar gaat uitlopen voor het goede doel.
Het gaat over een afstand van meer dan 167 kilometer. Wat je nog meer zal verbazen, is dat hij hersteld is van een alcohol- en drugsverslaving. De loopmicrobe kreeg hij pas te pakken in mei 2013. Nu is hij negen jaar clean, heeft een gezin en is sportiever dan ooit.
 
De ultraloper begint aan de finish, waarna hij naar de start vertrekt. Daarop vertrekt hij weer naar de finish, waar hij voor een laatste keer naar de start en terug loopt. Dit doet hij niet op 17 april, de dag van het evenement, maar op 1 april. Ward doet dit om geld in te zamelen voor Runwell. Dit is een organisatie die geld inzamelt om hulp te verlenen aan mensen met een verslaving die het zelf niet kunnen betalen.
 
100% van het geld dat Ward opbrengt gaat rechtstreeks naar behandelingen voor mensen die daar zelf de middelen niet voor hebben. Ook worden de patiënten aangespoord om te beginnen lopen. Zijn doel is om 10 000 dollar (9210 euro) in te zamelen en vooral veel anderen te kunnen helpen. Momenteel zit hij net over de helft van dat bedrag. Doordat hij zelf zijn leven helemaal heeft kunnen omgooien na zijn verslaving, gelooft Ward erin dat iedereen dit kan.
 
Meelopen?
 
Wil je hem graag steunen of vergezellen tijdens zijn looptocht op 1 april? Dat kan! Op deze website kan je helpen geld in te zamelen. Op Facebook kan je je aanmelden om mee te lopen met Henri.
 
Het filmpje waarin hij zijn project voorstelt, kan je hier bekijken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?