Dit heb je nodig:
* 2 bananen
* Kaneel, naar smaak
* 1 ei (optioneel)
Bereidingswijze:
* Schil de bananen en leg zein een bakje in de vriezer.
* Haal de bananen 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
* Laat ze half ontdooien in een beslagkom, terwijl je een beetje kaneel naar smaak toevoegt.
* Mix de banaan met de mixer op volle kracht, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
* Schep het ijs uit de kom en serveer direct.
Voedingswaarde:
Energie: 189 kilocalorieën – Eiwit: 3 gram – Vet: 1 gram – Koolhydraten: 44 gram – Voedingsvezels: 7 gram
Variatietip:
Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeklopt eiwit. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen, zodat je een ‘luchtig’ bananentoetje krijgt.
Dit recept komt uit het sportkookboek Goud op je Bord. Hierin geven de Nederlanders Erik te Velthuis (Manager Topsportrestaurant Sportcentrum Papendal) en Brenda Frunt (sportvoedingsadviseur van De Voedingsacademie) gezonde recepten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Het boek is hier te bestellen.