Eindelijk was er nog eens een Elfstedentocht … voor lopers

Tijdens het verlengde pinksterweekend vonden er in ons land heel wat leuke wedstrijden plaats. Maar voor het langere werk moest je bij onze noorderburen zijn.

In Nederland stond de Elfsteden Ultraloop op het menu. Die wedstrijd loopt langs de Friese steden die we kennen van de Elfstedentocht (voor schaatsers). De laatste Elfstedentocht voor schaatsers dateert al van 1997, maar ook de laatste loperseditie was al 16 jaar geleden.

Voor deze editie stonden er 39 ultralopers aan de start. 18 haalden de finish binnen de tijdslimiet van 32 uur. De laureaat bij de mannen was Rombout Breedveld. Hij legde de 230 kilometer af in 22u13′ en had een voorsprong van bijna drie uur op de eerste achtervolger, Stefan van der Pal. Bij de vrouwen deed niemand beter dan Leonie Ton, die na 26u59′ finishte.

Voor wie zich niets concreets kan voorstellen bij een afstand van 230 kilometer … Het is ongeveer even ver als de afstand tussen Brussel en het Duitse Düsseldorf. Of van Antwerpen naar Oostende en terug.

Belgen

4 landgenoten brachten deze tocht van 230 kilometer tot een goed einde: Werner Roels (4de), Johan Swinnen (10de), Bjorn Van Camp (12de) en Koen de Clerq (18de).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?