Eerste koelkastloper ooit op Kilimanjaro

Een voormalige militair uit het Engelse Stafford is er als eerste mens ooit in geslaagd de top van de Kilimanjaro te bereiken ... met een koelkast op zijn rug. Met zijn opvallende actie wil Michael Copeland meer aandacht vragen voor mentale gezondheidszorg.

Koelkastlopen is blijkbaar een ding in Engeland. Vorige maand berichtten we nog over ene Daniel Fairbrother, die zich voorbereidt om op 21 april een aanval te doen op het wereldrecord koelkastlopen op de London Marathon. Tijdens zijn training in Stevenage werd Fairbrother tegengehouden door de politie omdat ze dachten dat hij een koelkastdief was.

Michael Copeland is ook een notoir koelkastloper. De ex-militair sleurde voor het goede doel al koelkasten naar de hoogste toppen van het Verenigd Koninkrijk, maar voor zijn nieuwste uitdaging zocht hij het nog wat verder. In Tanzania bedwong Copeland deze week, met loodzware koelkast op de rug gebonden, de 5895 meter hoge Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en één van de hoogste bergen ter wereld die je zonder touwen of gesofisticeerd klimmateriaal kan beklimmen.

Met zijn stunt wil Copeland meer bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheidsproblemen en geld inzamelen voor het goede doel. De koelkast die hij op zijn rug torst, symboliseert de zware last die mensen die het mentaal moeilijk hebben moeten dragen. “Mijn boodschap is dat je niet zwak bent als je over geestelijke gezondheid spreekt”, aldus ‘The Fridge Man’.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?