Daniel Fairbrother

Marathonloper met koelkast op de rug tegengehouden door politie

Ik ga een marathon lopen en neem mee ... een koelkast. Voor de Engelsman Daniel Fairbrother is dat de normaalste zaak van de wereld, maar de politie van Stevenage keek raar op toen ze deze 'cool runner' in het vizier kregen ...

Daniel Fairbrother wil op 21 april tijdens de London Marathon het wereldrecord aanvallen. Niet de 2:00:35 van Kelvin Kiptum, maar de 4:52:10 van Sam Hammond. Die Sam Hammond staat sinds vorig jaar in het Guinness Book of Records als snelste marathonloper met een koelkast op de rug.

Lopen met een koelkast op de rug was ook wat Daniel Fairbrother enkele dagen geleden aan het doen was in de straten van Stevenage. Fairbrother neemt zijn marathontraining en recordpoging dan ook heel ernstig. Met zijn opvallende recordpoging probeert hij immers geld in te zamelen voor het goede doel: onderzoek naar type 1 diabetes.

Maar bij zijn tweede ‘koelkasttraining’ kwam hij al in het vizier van de politie. “Ik was aan het lopen door de straten van Stevenage toen een politiecombi naast mij kwam rijden”, vertelde Fairbrother aan de BBC. “Ze zetten hun blauwe zwaailichten aan, stopten het verkeer in beide richtingen en vroegen me ‘what on earth’ ik aan het doen was.”

Gelukkig kon Fairbrother de politie snel overtuigen van het feit dat hij geen koelkastdief is. De koelkast die hij op zijn rug torst is zijn eigen koelkast en heeft zelfs een naam: Tallulah. Dat is dezelfde naam als de bobslee van het Jamaicaanse team in de cultfilm Cool Runnings. Heel toepasselijk, want Daniel Fairbrother is letterlijk en figuurlijk een coole runner. Dat wereldrecord breken wordt vast een koud kunstje!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?