Eenmalige Havenloop Zeebrugge: schrijf je nu in

Op zondag 20 november zet de haven van Zeebrugge zijn deuren open voor een eenmalig evenement: de Havenloop. Inschrijven kan vanaf vrijdagmiddag. Er zijn 3000 plaatsen beschikbaar.

Uniek parcours

Deze unieke loopwedstrijd vertrekt en komt aan in de vissershaven van Zeebrugge. Deelnemers kiezen tussen twee afstanden: 8 of 14 km. Het overgrote deel van het parcours bevindt zich in de voorhaven. Dit is het stuk haven dat op de zee gewonnen is. De deelnemers lopen via de strekdam letterlijk de zee in. Het hoogtepunt van de looptocht wordt ongetwijfeld de passage door de terminals van PSA, APM en P&O ferries.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge, reageert enthousiast op dit loopevenement: “We zetten graag de unieke locatie en activiteit van de haven in voor dit sportief evenement. Immers zo kunnen de mensen de haven nog beter leren kennen. De haven zet op verschillende manieren in op sport, zoals met de jaarlijkse haventriatlon en de bedrijfsdeelname aan de Brugse Triatlon. We zijn ervan overtuigd dat sport belangrijk is, ook voor de groepsgeest in een bedrijfsomgeving.”

Burgemeester Renaat Landuyt onderstreept de exclusiviteit van dit loopevenement: “Naast een prachtige historische binnenstad beschikt Brugge ook over een zeer belangrijke internationale zeehaven. Hoewel het daar dagelijks gonst van de bedrijvigheid, is het een locatie waar je als buitenstaander zelden of nooit komt. Dat havengebied op loopschoenen ontdekken, is behoorlijk uniek.”

Ook schepen van Sport Annick Lambrecht is bijzonder enthousiast: “De Havenloop Zeebrugge wordt een nieuwe, uitdagende belevingsloop. Hoewel het een wedstrijd is, gaat er grote aandacht naar wat je ziet en ervaart. Dat moet zowel beginnende als ervaren lopers aanspreken.”

Inschrijvingen

De inschrijvingen openen vrijdagmiddag 30 september om 15u. Aan deze eenmalige editie kunnen maximum 3000 lopers deelnemen. Snel inschrijven is de boodschap!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?