Een tattoo als activity tracker?

Meten we binnenkort onze hartslag via een tatoeage, in plaats van met een borstband en horloge? Als het van Chaotic Moon afhangt wel. Het Amerikaanse techbedrijfje is bezig met een prototype van de Tech Tat. Bekijk de beelden!

Smartwatches en activity trackers zijn megapopulaire hebbedingetjes geworden. De Tech Tat gaat nog een stap verder. Je plakt de tattoo, gemaakt van geleidende inkt, op je lichaam en leest vervolgens je hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk simpelweg af op je smartphone. Volgens Eric Schneider van Chaotic Moon kan de tattoo ook dienst doen als bank- of identiteitskaart. Het zou ons dus niet verbazen als er in de toekomst ook een GPS-functie aan toegevoegd kan worden.

Het blijft nog wel even afwachten of en wanneer Chaotic Moon de Tech Tat daadwerkelijk gaat lanceren. Het bedrijfje ontwierp in het verleden ook al protoypes van drones die elektroshocks konden toedienen of dienst deden als vlammenwerper. Niet bepaald producten die je in de winkel zou verwachten …

Tattoos die kunst en technologie combineren zijn overigens niet nieuw. Volgens techwebsite Mashable creëerde Motorola eerder al een tattoo waarmee je je smartphone kan ontgrendelen en bestaat er zelfs een tatoeage die energie haalt uit zweet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?