Een origineel ‘loopcadeau’ voor een 60ste verjaardag

Voor haar 60ste verjaardag wilde Frie Vermeiren iets speciaals doen. Een ballonvaart, een bungeejump, ...? Nee, niets van dat alles. Frie wilde iets terugdoen voor de natuur en voor haar minder mobiele medemensen...

“Deze zomer word ik 60. Ik maakte me de bedenking dat ik al 60 jaar kan en mag rondlopen op deze aardbol en dat ik al die jaren al heb kunnen genieten van natuur. Ik wil iets terugdoen.” Dat postte Frie Vermeiren, bestuurslid van Natuurpunt Roosdaal, enkele weken geleden op de website van Natuurpunt.

Frie nam zich voor om, gespreid over enkele weken, 100 km te lopen over de mooiste wandelpaden in en om Roosdaal. Ze zette een sponsoractie op en zamelde in totaal 3600 euro in. Die opbrengst ging integraal naar het natuurgebied het Grote Bos in Strijtem (Roosdaal), waar een rolstoeltoegankelijk pad en een picknickplek op maat van minder mobiele kinderen en volwassenen werden aangelegd.

“Dit is het mooiste cadeau dat ik voor mijn zestigste verjaardag kon krijgen: zoveel steun van zoveel mensen en te weten dat ik iets heb kunnen terugdoen voor de natuur en voor de minder mobiele mensen”, schreef Frie in haar laatste post. “Dankzij jullie allemaal is dit gelukt !!! Merci!” Ze voegde er ook een foto van de nieuwe picknicktafel aan toe.

Gelukkige verjaardag, Frie! Hiep hiep hiep hoera! (60x)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?