Een marathon lopen op handen en voeten: this man (believes he) can!

Een Amerikaanse man is vastberaden om de marathon van New York te lopen op handen en voeten. Hij wil hiermee geld inzamelen voor een goed doel.

Door de coronacrisis is het nog niet zeker of de New York City Marathon zal kunnen plaatsvinden op 1 november 2020. Maar als het van Devon Levesque uit New Jersey afhangt, loopt hij de marathon sowieso… op handen en voeten dan nog!

De 27-jarige fitnessleraar getuigt aan The New York Post dat zijn trainingen op handen en voeten – in ‘slow motion’ en met zijn rug evenwijdig aan de grond, zoals een beer zich voortbeweegt – veel vergen van zijn lichaam. “Het is de bedoeling dat ik een glas gevuld met water op mijn rug kan zetten en dat het er niet afvalt tijdens het ‘bear crawlen’. Mijn bilspieren branden en mijn handen zijn erg beschadigd, ze zien er intussen uit als berenpoten. Behalve fysiek, wegen de trainingen mentaal bijzonder zwaar. Maar ik zet door want ik geloof dat ik het kan!” aldus Levesque. Hij heeft bovendien een nobele missie: geld inzamelen voor FitOps, een organisatie die oorlogsveteranen helpt om mentaal gezond te blijven door middel van sport en fitness. “Mijn vader had psychische problemen en pleegde zelfmoord toen ik 16 was. Veel oorlogsveteranen zijn getraumatiseerd en hebben ook mentale problemen. Wat ik meegemaakt heb in mijn jeugd, drijft mij om nu volop te gaan voor mijn doel. Ik vind het belangrijk dat dit thema bespreekbaar gemaakt wordt want er wordt nog veel te vaak over gezwegen. Ik heb het ook lang verborgen gehouden voor de buitenwereld.”

Levesque traint 10 mijl per week op handen en voeten. Dit doet hij zowel binnenshuis, vaak met gewichten, als buiten op een looppiste niet ver van z’n woonplaats New Jersey. Op die manier vermijdt hij de drukke stad en volgt hij netjes de social distancing regels, die nog steeds gelden. “Veel mensen zeggen dat ik gestoord bent,” lacht hij. “Maar met mijn doel voor ogen – 500.000 dollar inzamelen voor FitOps – denk ik dat het me wel zal lukken. Ik schat dat ik de marathon op handen en voeten kan afleggen in 24 uur tijd. Ik hou er rekening mee dat de marathon niet zal doorgaan op, maar dan loop ik hem sowieso wel zelf op 1 november. Ik wil de mensen laten zien dat je tot heel veel in staat bent, zelfs dingen die je eigenlijk niet voor mogelijk acht.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?