Dwars door Brugge als ideale voorbereiding op Koen Naerts olympische marathon

Zondag 8 mei vindt de 36e Dwars door Brugge plaats. Eén van de oudste massalopen van ons land verwelkomt in dit olympische jaar 7500 deelnemers. Onder hen marathonloper Koen Naert. Hij start zijn voorbereiding op Rio in Brugge!

De 15 km van Dwars door Brugge – de 4e wedstrijd van de Argenta Running Tour – vertrekt opnieuw op de imposante balkonrotonde. Wegens werken aan de Koning Albert I-laan loopt het parcours dit jaar via de Canadastraat, de Abdijbekestraat en de Magdalenastraat richting Smedenpoort. Dwars door Brugge biedt naar goede gewoonte een schitterende omloop doorheen het historische centrum van de stad met passages langs onder andere ’t Zand, het Belfort, het Concertgebouw en uiteraard de prachtige Brugse Reien. De finish is opnieuw in de Spoorwegstraat.

Road to Rio

Marathonloper Koen Naert start zijn Road to Rio op 8 mei in Brugge! De West-Vlaming liep al twee keer de limiet voor de Olympische Spelen en is met zijn 2 uur, 10 minuten en 31seconden de vierde snelste Belg allertijden op die afstand. “Om na het veldloopseizoen terug voeling te krijgen met het asfalt sta ik graag aan de start van Dwars door Brugge. Als West-Vlaming is dat trouwens een klassieker die niet op mijn palmares mag ontbreken. Begin juli vertrek ik op stage naar Mammoth Lakes, Californië om een maand later Team Belgium te vervoegen op de preolympische stageplaats in Uberlandia, op zo’n 1000 km van Rio.” Daar loopt Naert op 21 augustus de olympische marathon.

De 15 km blijft de populairste afstand in Brugge, maar ook de 5 km en de Chiquita Kids Run 1 km kunnen rekenen op heel wat deelnemers. Met 4 (!) bevoorradingen onderweg en faciliteiten aan start en finish trekt dit loopevent opnieuw voluit de kaart van het deelnemerscomfort.

Nagenieten met Brugse Zot

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat) is traditiegetrouw dé centrale locatie van Dwars door Brugge. Naast leuke animaties vinden de lopers hier ook de sporttassenbewaarplaats, de Argenta-massagestand en de kleedkamers. Op Ter Groene Poorte kunnen de jongste deelnemers zich de hele dag amuseren in het indrukwekkende Kids Village. Zo bevestigt Dwars door Brugge zijn reputatie als één van de gezelligste lopen van het land.

Presenting partner Brouwerij De Halve Maan zorgt voor een leuk extraatje voor alle volwassen deelnemers (+18) van de 5 en de 15 km. Na hun wedstrijd kunnen ze gratis een Brugse Zot afhalen en klinken op de 36e editie van Dwars door Brugge.

Praktisch

* Start 15 km & Chiquita Kids Run: Nieuwe balkonrotonde
* Start 5 km: Prof. Sebrechtsstraat (Minnewater)
* Finish alle afstanden: Spoorwegstraat

Programma

13.30u: Chiquita Kids Run 1 km (4 – 12 jaar)
14.00u: Dwars door Brugge 5 km
15.00u: Dwars door Brugge 15 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?