DVV Antwerp 10 Miles: 10 mijl lopen = 500 cm² sportplezier

De DVV Antwerp 10 miles heeft dit jaar SOS Kinderdorpen uitgekozen als goed doel. De organisatie roept haar deelnemers op om met hun sportieve prestatie ook kwetsbare kinderen toegang tot sport te bieden.

Door bij je inschrijving 5 euro extra te geven, renoveer je 500 cm² van het sportterrein in het SOS Kinderdorp in Marche-en-Famenne. En vele kleintjes maken een groot geheel. In dit geval een sportterrein van 4.000.000 cm². Het huidige terrein in het SOS Kinderdorp is dringend aan renovatie toe.

Golazo, de organisator van de DVV Antwerp 10 Miles, koos niet toevallig deze actie uit. “De missie van ons bedrijf is om mensen aan het bewegen en het sporten te krijgen, ook kinderen. Dat sluit perfect aan bij dit initiatief van SOS Kinderdorpen”, verduidelijkt Greg Broekmans van Golazo. “De kinderen waar SOS Kinderdorpen zich over ontfermt, bereiken we over het algemeen minder makkelijk, maar via deze weg kunnen we ook hen helpen sporten.”

“Sport en lichaamsbeweging zijn een cruciaal onderdeel voor de ontwikkeling van kinderen”, vult Tom Moons van SOS Kinderdorpen aan. “Bovendien leren kinderen al sportend in team werken, maken ze vrienden, krijgen ze de kans om talenten te ontwikkelen… Veel kinderen die opgroeien in ons kinderdorp kenden een hard verleden. Voor hen zijn kansen extra belangrijk. Met de steun van de deelnemers aan de DVV Antwerp 10 Miles kunnen we hen die kansen geven op een vernieuwd sportterrein.”

Ook de vele bedrijven die meelopen, kunnen een steentje bijdragen: met een steun van 500 euro, goed voor 50.000 cm² (5 m²!) sportplezier, kunnen bedrijven een ’teambuilding with a cause’ winnen, waarbij haar medewerkers in het SOS Kinderdorp samen de handen uit de mouwen steken.

De DVV Antwerp 10 Miles vindt dit jaar plaats op zondag 17 april. Je kan er niet alleen de 10 Miles lopen, maar ook kiezen voor de DVV Antwerp Marathon, de DVV Antwerp Short Run (5 km), de New Balance Ladies Run (5km – ladies only) of de Chiquita Kids Run (1,4 km). De online inschrijvingen voor alle afstanden zijn open! Surf naar www.dvvantwerp10miles.be, schrijf je in en kies voor de extra optie ‘SOS Kinderdorpen’.

SOS Kinderdorpen: een thuis en een toekomst voor elk kind

SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar en in 134 landen in voor kinderen zonder ouders of veilige thuis. De internationale hulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?