Duo wint reisje rond de wereld voor gevorderden in recordtijd

De World Marathon Challenge zit erop. Voor degenen die niet weten waarover we het hebben: dat zijn 7 marathons op 7 continenten in 7 dagen tijd. Records sneuvelden bij de vleet.

Op 23 januari begonnen 15 kilometervreters 11 mannen en 4 vrouwen – aan de waanzinnige uitdaging. Ze moesten onderweg afrekenen met extreme koude en hitte, want de World Marathon Challenge begon in Antarctica en passeerde onder meer ook in Dubai en het Marokkaanse Marrakech. De finish lag vorig week in het Australische Sidney.

Bij de mannen kon de Amerikaan Daniel Cartica de beste resultaten voorleggen. Hij legde de ruim 290 kilometer af in iets meer dan 23 uur. Goed voor een gemiddelde van 3,5 uur per marathon en een wereldrecord, want nooit liep er iemand sneller 7 marathons op 7 dagen tijd op 7 continenten. Bij de vrouwen werd Becca Pizzi, ook uit Amerika, de winnares. Zij liet een gemiddelde snelheid van net geen 4 uur per marathon noteren, goed voor een wereldrecord bij de dames.

Alle 15 deelnemers bereikten trouwens de eindstreep. Sarah Ames was de hekkensluiter met een gemiddelde van 6,5 uur per marathon. Tussen het startschot in Antarctica en de laatste deelnemer die in Sidney de finishlijn passeerde, zat 168 uur. 59 daarvan spendeerden de deelnemers in de lucht tijdens chartervluchten. Zo legden ze in totaal liefst 37.696 kilometer af. Reisje rond de wereld voor gevorderden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?