Duizenden lopers staan zondag aan de start van Fintro Dwars door Brugge

Op zondag 12 mei staat de 39ste editie van Fintro Dwars door Brugge op het programma. Burgemeester De fauw geeft zijn inwoners het goede voorbeeld door zelf te starten op de 5 km. Inschrijven is nog mogelijk!

Trouwe deelnemers hebben het misschien al opgemerkt, maar de programmatie is een uurtje vervroegd ten opzichte van vorig jaar. Dit omwille van de topper Club Brugge – Racing Genk later op de dag. Dankzij het vroege aanvangsuur kunnen alle lopende moeders na afloop van hun looptocht nog uitgebreid Moederdag vieren.

Vanaf de Balkonrotonde loopt het parcours van de 15 km snel naar ’t Zand. Vanaf daar doet deze mooie tocht haar naam alle eer aan en loopt letterlijk ‘Dwars door Brugge’ met passages langs het Belfort en uiteraard de prachtige Brugse Reien. De finish ligt dit jaar opnieuw op de gezellige speelplaats van Scholencampus Ter Groene Poorte.

Schepen van Sport Franky Demon kijkt alvast reikhalzend uit naar zondag: “Dwars door Brugge staat in het geheugen van veel Bruggelingen gegrift als dé loopklassieker. Veel inwoners lopen jaarlijks mee, anderen willen de wedstrijd toch minstens één keer in hun leven gelopen hebben. Qua beleving kan je het, met wat goodwill, als een modernere variant van onze Heilig Bloedprocessie beschouwen, die traditioneel enkele weken later plaatsvindt op Hemelvaartsdag. Je bereidt je maandenlang nauwgezet voor om op die ene dag te schitteren en te genieten in de straten van onze prachtige binnenstad.”

Koen Naert

Koen Naert komt zijn titel verdedigen in Brugge! De Europese kampioen marathon won vorig Dwars door Brugge in 45’17” en wil opnieuw een gooi doen naar de zege. Dwars door Brugge is voorlopig de enige wegwedstrijd op zijn planning: “Ik kijk ernaar uit om samen met duizenden lopers 15 km dwars door de historische binnenstad te lopen. Het is een thuiswedstrijd voor mij. Net als voor alle andere lopers is het ook voor mij een kick om door die massa toeschouwers in de binnenstad te lopen. Ik wil hier absoluut bij zijn.”  Ook Lore Tack, vorig jaar eerste op de 15k in 54’19” en onlangs nog winnares van de AG Antwerp 10 Miles, is opnieuw van de partij.

Running Village

Scholencampus Ter Groene Poorte (Spoorwegstraat) is traditiegetrouw dé centrale locatie van Fintro Dwars door Brugge. De lopers kunnen hier hun borstnummer afhalen, hun spullen droppen in de sporttassenbewaarplaats en de jongste deelnemers kunnen zich de hele dag amuseren in het indrukwekkende Kids Village. Daarnaast is er ook massage voorzien én is er – via partner Tempo-Team een team van tempomakers op de 15 km. Zij zullen aan een vast tempo de deelnemers naar hun doel loodsen.

Brugse Zot

Presenting partner Brouwerij De Halve Maan zorgt voor een leuk extraatje voor alle volwassen deelnemers (+18) van de 5km en de 15 km. Zij kunnen na hun wedstrijd een gratis Brugse Zot of de alcoholvrije variant Sportzot afhalen in Campus Ter Groene Poorte en klinken op hun prestatie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.