Drink je graag een pintje of cocktail? Ga dan regelmatig lopen

Lopen is gezond, dat weet iedereen. Enkele Amerikaanse onderzoekers hebben nu ook goed nieuws voor lopers die graag een alcoholisch drankje nuttigen.

Enkele knappe koppen van de universiteit van Missouri verrichtten de afgelopen maanden research op ratten. Meer bepaald op ratten die de capaciteiten hebben om veel afstand te kunnen afleggen. Vraag ons evenwel niet hoe die selectieprocedure verlopen is.

In ieder geval: de Amerikanen deelden de beestjes op in 2 groepen, die evenveel moesten lopen. De ene groep kreeg regelmatig alcohol toegediend, de andere niet. Na afloop bleken de ratten van de alcoholgroep niet geheel onverwacht andere leverwaarden te hebben dan hun ‘sobere’ collega’s. Maar – en nu volgt het goede nieuws voor de mensen die graag iets drinken – er werden geen gevaarlijke ontstekingen aan dat orgaan vastgesteld.

De onderzoekers verklaarden dat als volgt: door regelmatig te lopen, zal je metabolisme beter werken, wat je lever ten goede komt. De onderzoekers vermoeden dat de mens soortgelijke resultaten zou laten noteren, maar dat moet nog verder onderzocht worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.