Drama en opmerkelijke ontknoping in Beer Mile World Classic (video)

Tijdens het laatste weekend van het EK in Berlijn vond in Canada de Beer Mile World Classic plaats. Ook daar gebeurden enkele opmerkelijke zaken.

Voor wie niet bekend is met het concept: tijdens een Beer Mile leg je als deelnemer 1600 meter af. Voor elke ronde op de piste, drink je een pintje met een alcoholpercentage van minstens 5%. In totaal drink je dus vier keer. Blijft er meer dan 100 milliliter in je glas achter, dan word je gediskwalificeerd. Geen onbelangrijk detail, want in Vancouver regende het diskwalificaties.

4 lopers uit de top 10 werden uit de uitslag geschrapt. Zo ook Corey Bellemore. De Canadees kwam na 4’24” over de finish (hij liep gemiddeld dus bijna 22 km/u), en deed zo negen seconden beter dan zijn wereldrecordtijd. Alleen was er te veel bier in zijn glas achtergebleven en mocht hij zijn nieuwe wereldrecord dus op zijn buik schrijven. De Brit Dale Clutterbuck sleepte zo de zege in de wacht. Hij klokte af na 4’50”. Mogelijk heb je dankzij die tijden door dat je op de Beer Mile vooral goed moet kunnen lopen om te schitteren, en dat het geen zattemansbedoening is. Clutterbuck zet dat nog eens extra in de verf met een PR van 3’38” op de 1500 meter. Het wereldrecord op die afstand staat al ruim twintig jaar op naam van Hicham El Guerrouj (3’26”).

De vrouwenwedstrijd kende een vreemde ontknoping. Er waren drie deelneemsters, en Briony Pearce eindigde als derde. Maar omdat de andere deelneemsters gediskwalificeerd werden, pakte de Britse toch nog de gouden medaille.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?