Download het Spartacus Run-parcoursplan

Komende zaterdag en zondag gaan de KBC Spartacus Series van start. In Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom wordt de vijfde editie van de Spartacus Run georganiseerd, het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land.

14.000 ‘Spartacussen’ staan dit weekend aan de start. Alle deelnemers krijgen een heuvelachtig parcours voorgeschoteld van 10 km met 18 adembenemende hindernissen zoals ‘The Wall’ en ‘Temple of Spartacus’. Helemaal nieuw is het spectaculaire ‘Monkey Island’, waarbij de deelnemers puur op armkracht een apenbrug over een waterpartij moeten overwinnen. Via de link hieronder kan je het parcoursplan downloaden.  

Met meer dan 14.000 deelnemers is deze Spartacus Run een van de grootste obstakelruns ter wereld. Alle beschikbare plaatsen waren op een paar weken tijd ingenomen. Van die deelnemers zijn bijna 40% vrouwen – dat zijn er dubbel zoveel als vijf jaar terug – en bijna de helft schreef zich als groep in.

De Spartacus Run maakt deel uit van de KBC Spartacus Series, een verzameling van massalopen die een echte uitdaging vormen voor de lopers. “Dit jaar zijn er zes Belgische events in de KBC Spartacus Series en verwachten we 45.000 deelnemers”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports. “Dat zijn er ruim 10.000 meer dan vorig jaar. Wie er nog bij wil zijn nu zaterdag of zondag is hopeloos te laat, want de 14.000 plaatsen zijn sinds midden februari de deur uit. Obstacle course running is absoluut een van de snelst groeiende sportdisciplines ter wereld.”

Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer kan uiteraard wel. Voor het eerst zal aan weerszijden van de start een grote tribune staan, zodat iedereen een uitstekend zicht heeft op de allereerste hindernis die de deelnemers moeten bedwingen. Voor supporters is de toegang overigens gratis.

Om het comfort van de deelnemers op het parcours zo groot mogelijk te maken, zal er in waves van 250 lopers gestart worden. De eerste wave start beide dagen om 13u. Iedere deelnemer krijgt een uniek Spartacus Run T-shirt en een prachtige medaille aan de finish.

De Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed in 2011 tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Zijn moeder, Evelina Aghajanyan, zal ook dit jaar het startschot geven van de eerste wave. Voor het vijfde jaar op rij zal ze samen met enkele vrienden aanwezig zijn om alle deelnemers aan te moedigen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?